Köpvillkor & Garantier
för privatpersoner

 

 

Som köpare av våra varor har du rättigheter enligt

Konsumentköplagen 1992:932 samt
Distanshandelslagen 2005:59

Inom tiden från att du köpt varan upp till 6 månader byts varan ut utan att du behöver bevisa att den inte fungerade vid köptillfället.

Inom tiden mellan 6 månader och 3 år måste du bevisa att varan var behäftad med felet när varan köptes in för att få den utbytt.

Vi ställer krav på att varan monterats fackmannamässigt enligt tillverkarens rekommendationer, behövs programmering för funktion på varan kräver vi montering av en verkstad med korrekt utrustning.

Garantin gäller enbart för det vara som köpts, medföljer andra delar utan kostnad har dessa ingen garanti.

Kvitto ska kunna uppvisas på inköp av behövliga service/slitagedetaljer till monteringen såsom filter, oljor, remmar, spännare, vattenpumpar, tändstift, bromsbelägg etc.

Kvitto från verkstad på montering av en detalj som kräver programmering ska kunna uppvisas, exempelvis för automatiska växellådor.

Ångrat köp innebär att du som köpare står för returfrakt av det som köpts, då vi återfått varan återbetalas varan inom 14 dagar.

Som konsument har du 14 dagars ångerrätt från det att du har tagit emot varan.

Köpvillkor & Garantier mot företagskunder som bedriver bilreparationer

 

Garantiklass 1

Vi lämnar 12 månaders* garanti på våra varor förutsatt att de är monterade enligt tillverkarens rekommendationer**. Vi står för demontering och monteringskostnad**.

Garantiklass 2

På M klassade varor och varor som kommer från bilar som ej varit provade hos oss eller gått mer är 20.000 mil lämnar vi endast bytesrätt i 12 månader. Montering och demonteringskostnader står vi inte för.

Garantiklass 3

Funktionsgaranti, kunden informeras om den status varan har.
Returrätt inom 30 dagar, varan krediteras och kunden betalar fraktkostnader.
Slitagedelar som ingår i eller på varan är undantagna (t ex remmar, spännrullar, vattenpumpar, tändstift, bromsbelägg, spridare m.m.) Montering och demonteringskostnader står vi inte för.

* Yrkesfordon är undantagna, endast bytesrätt gäller om inget annat överenskommits vid köptillfället. Vi står inte för montering och demonteringskostnad.

** Garanti gällande varor monterade enligt tillverkarens rekommendationer, defekt vara byts ut mot likvärdig fungerande vara, om det inte finns en likvärdig vara får du pengarna tillbaka. Vi står för demontering och monteringskostnader enligt tillverkarens garantidebitering eller vid försäkringsärende, försäkringsbolagets debitering. Det som är mest förmånligt för demonteringsföretaget.